Gebroken8

Rib gebroken

Rib gebroken

De meest voorkomende complicatie van gebroken ribben is niet in staat om diep adem te halen omdat het pijn doet. Als je niet ademt diep genoeg, slijm en vocht kan zich ophopen in de longen en leiden tot een infectie, zoals longontsteking.

Verplaatste ribfracturen kunnen beschadigen andere weefsels of organen en soms leiden tot ingestorte longen (pneumothorax) of inwendige bloedingen.
Gebroken rib Behandeling

Ten eerste, als je al hard genoeg getroffen in de borst te zorgen dat u denkt dat u een rib of twee hebben gebroken, ga dan naar de afdeling spoedeisende hulp of bel 911. Elke kracht hard genoeg om een ​​rib breken is krachtig genoeg om andere, meer levensbedreigende verwondingen veroorzaken. Het is vooral gevaarlijk als het slachtoffer heeft een van de volgende symptomen:

  •     Ernstige kortademigheid
  •     Hoesten bloed
  •     Verwarring of duizeligheid
  •     Algemene zwakte
  •     Bloed in de urine

Het is ook mogelijk meer dan een rib breken tegelijk. Meer dan 3 gebroken ribben in een keer is potentieel levensbedreigend. Omdat de enige manier om zeker te weten is om een ​​x-ray, is het belangrijk om naar de afdeling spoedeisende hulp wanneer u vermoedt dat er een gebroken rib.

Er is goed nieuws en slecht nieuws over de behandeling van eenvoudige gebroken ribben. Het goede nieuws: Het zal genezen op eigen en waarschijnlijk niet ontwikkelen geen extra problemen. Het slechte nieuws is dat het doet heel veel pijn en er is echt heel weinig je kunt doen voor het.

In het verleden behandeling gebroken ribben opgenomen wikkelen de borst met een brede band vaak een rib riem. Een studie in 1990 vond geen voordeel van verpakken van slachtoffers. Verplaatste ribfracturen veroorzaakt meer problemen in deze studie toen ze werden behandeld met de gordel dan wanneer ze dat niet waren. De meeste noodgevallen artsen vandaag de dag niet wikkelen gebroken ribben.

De beste gebroken rib behandeling is eenvoudig pijnmedicatie. Niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s) zoals ibuprofen of naproxen zijn het beste. Als je naar de Eerste Hulp voor uw gebroken rib, de arts kan geven u een recept pijnstillers en een NSAID.

Het is belangrijk om uw longen gezond te houden. Als je genezen, oefenen met diep adem. Het is belangrijk niet bang te zijn voor het nemen van de pijn medicatie voorgeschreven, omdat het houden van de pijn onder controle is belangrijk voor het nemen van krachtige, diep adem.

Als je naar de ER, kan de arts om u naar huis met een tool om een ​​diepe ademhaling te stimuleren. De tool heet een incentive spirometer. Het meet longcapaciteit, zodat slachtoffers kunnen zien hoe goed hun longen zich herstellen als het gebroken rib geneest.

In tegenstelling tot een gebarsten rib, kan een compleet gebroken rib verwonden bloedvaten en inwendige organen. Het risico toe met het aantal gebroken ribben. Complicaties variëren afhankelijk van de ribben zijn gebroken. Mogelijke complicaties zijn:

  •     Gescheurd of doorboord aorta. Na een volledige breuk in een van de eerste drie ribben aan de bovenkant van je ribbenkast, de scherpe uiteinde van een gebroken rib kon scheuren uw aorta of een ander groot bloedvat.
  •     Doorboorde long. De scherpe uiteinde van een gebroken rib midden kunnen doorprikken een long en veroorzaken in te storten.
  •     Gescheurd speen, lever of nieren. De onderste twee ribben zelden breken omdat ze meer flexibiliteit dan wel de bovenste en middelste ribben, die zijn verankerd aan het borstbeen. Maar als je breekt een lagere rib, kan de gebroken eindjes tot ernstige schade aan uw milt, lever of nieren.